Διαδικασία εισαγωγής

Χρονοδιάγραμμα

Η προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων στο Δ.Π.Μ.Σ. θα γίνεται κάθε Απρίλιο/Μάιο, με ανακοίνωση στους ιστότοπους των συνεργαζόμενων Τμημάτων και στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ. Στην πρόσκληση καθορίζονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής, οι κατηγορίες των υποψηφίων, ο αριθμός των εισακτέων, η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που κρίνεται απαραίτητη για τη διευκόλυνση της αξιολόγησης των υποψηφίων. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. κατά τους μήνες Μάιο/Ιούνιο και κατά το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προκήρυξη.

1

Υποβολή αίτησης

22/5/2023 - 12/9/2023

2

Ανακοίνωση επιτυχόντων

19/9/2023

3

Εγγραφές

20/9/2023 - 29/9/2023

4

Έναρξη μαθημάτων

8/10/2023

Υποβολή αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι θα πρέπει στο διάστημα υποβολής αιτήσεων να στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση precisionmed@auth.gr τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αίτηση συμμετοχής (Πρότυπο φόρμας)
  • Αντίγραφο τίτλων σπουδών και αναλυτικής βαθμολογίας ελληνικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος συναφούς Τμήματος και πιστοποιητικό ισοτιμίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., σε περίπτωση πτυχιούχων Πανεπιστημίων του εξωτερικού.
  • Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία και η επιστημονική δραστηριότητα του/της υποψηφίου/-ίας
  • Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής απαραίτητη θεωρείται, εκτός της ελληνικής, η γνώση και μιας ξένης γλώσσας, της αγγλικής, γερμανικής ή της γαλλικής, η οποία, όταν δεν είναι βεβαιωμένα η μητρική τους, πιστοποιείται είτε με πτυχίο αντίστοιχου ξενόγλωσσου Πανεπιστημιακού τμήματος είτε με την κατοχή τουλάχιστον αναγνωρισμένων διπλωμάτων επάρκειας Β2. (Το επίπεδο γλωσσομάθειας της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται από με τους εξής τρόπους: α) Κρατικό Πιστοποιητικό του ν. 2740/1999 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003, β) Με πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, γ) Με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, δ) Με Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι (6) ετών στην αλλοδαπή. Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (Π.Δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι/-ιες που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας. Σε περίπτωση αλλοδαπού υποψήφιου/αλλοδαπής υποψήφιας χρειάζεται πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση). Σε περίπτωση που είναι πτυχιούχοι ελληνόγλωσσου Πανεπιστημιακού Τμήματος, το πτυχίο αυτό επέχει θέση και πιστοποιητικού επάρκειας της Ελληνικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι/-ιες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους και δήλωση ενδιαφέροντος για ένα (1) από τα πεδία του Π.Μ.Σ. που έχουν προκηρυχθεί. Για τη γνώση σλαβικών γλωσσών υποβάλλεται πιστοποιητικό από το Ι.Μ.Χ.Α. ή τίτλος σπουδών αναγνωρισμένου ιδρύματος.

  • Αποδεικτικά ερευνητικής και συγγραφικής δραστηριότητας, συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα κινητικότητας φοιτητών/-τριών, τυχόν επαγγελματικής εμπειρίας συναφούς προς το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος.
  • Δύο συστατικές επιστολές (αποστέλλονται απευθείας από τους συντάκτες του στο e-mail του Δ.Π.Μ.Σ. precisionmed@auth.gr)
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

Συνέντευξη

  • H προφορική συνέντευξη γίνεται ενώπιον τριμελούς επιτροπής.
  • H συνέντευξη αποβλέπει στην α) στην εκτίμηση του βαθμού κατά τον οποίο οι ατομικές συνεντεύξεις αντανακλούν την γενική κατάρτιση των υποψηφίων και την εικόνα που σκιαγραφούν οι συστατικές επιστολές, β) στην αξιολόγηση άλλων χαρακτηριστικών των υποψηφίων, γ) στη διαμόρφωση εικόνας σχετικής με τις ειδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των υποψηφίων, και δ) στην αξιολόγηση κάθε άλλου στοιχείου σχετικού με τα προσόντα των υποψηφίων που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατίθενται.

Κριτήρια αξιολόγησης υποψηφίων

  • Γενικός βαθμός πτυχίου
    [πέντε (5) μόρια για Καλώς, επτά (7) μόρια για Λίαν Καλώς, δέκα (10) μόρια για Άριστα]
  • Μέσος όρος βαθμολογίας σε συναφή προπτυχιακά μαθήματα
    [δέκα (10) μόρια/μάθημα, έως τρία (3) μαθήματα]
  • Προφορική συνέντευξη ως είκοσι (20) μόρια
  • Συναφείς μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών ως είκοσι (20) μόρια
  • Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε συναφή αντικείμενα
    [τέσσερα (4) μόρια/έτος προϋπηρεσίας, έως πέντε (5) έτη προϋπηρεσίας]
  • Ανακοινώσεις σε ελληνικά ή διεθνή συνέδρια
    [δύο (2) μόρια/ανακοίνωση, έως δέκα (10) μόρια]
  • Δημοσιεύσεις σε ελληνικά ή διεθνή περιοδικά
    [δύο (2) μόρια/δημοσίευση, έως δέκα (10) μόρια]
  • Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα [δύο (2) μόρια/ερευνητικό, έως δέκα (10) μόρια]
  • Γνώση ξένης γλώσσας (Proficiency level) (πέντε (5) μόρια)
  • Αξιολόγηση συστατικών επιστολών, έως δέκα (10) μόρια