Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών ακ. έτους 2023-2024

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου 2023 και θα γίνονται δεκτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες: Προκήρυξη ακ. έτους 2023-2024

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ


Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ“, το οποίο χορηγεί 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές – αποκλειστικά προδιδακτορικού επιπέδου-, μονοετούς ή διετούς διάρκειας, πλήρους και μη εξ αποστάσεως φοίτησης σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού, σε οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24

Έναρξη εργαστηριακών ασκήσεων 2022-2023

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του ΔΠΜΣ ότι για τη δήλωση των εργαστηριακών ασκήσεων θα πρέπει να συμπληρωθεί το συνημμένο έντυπο.

Οι προτιμήσεις θα πρέπει να επιλεγούν από τη συνημμένη λίστα ερευνητικών ομάδων.

Παράταση υποβολής αιτήσεων

Ανακοινώνεται ότι μετά από αίτημα ενδιαφερομένων και λόγω ανυπαίτιων καθυστερήσεων στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών δίνεται παράταση στην υποβολή αιτήσεων ως τις 20/9/2022.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν άμεσα, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του ΔΠΜΣ.

Βραβείο “Νέου ερευνητή” στον πρωτοετή φοιτητή του ΔΠΜΣ Α. Γκαντάρα

Στα πλαίσια του 51ου Συμποσίου της ΠΕΒΕ (15-17 Απριλίου 2022), απονεμήθηκε το Βραβείο «Νέου Ερευνητή» στον φοιτητή του 1ου έτους του ΔΠΜΣ Ιατρικής Ακριβείας Α. Γκαντάρα (ειδικευόμενος Παιδιατρικής) για την εργασία του:

Μοριακή Σφραγίδα Πέντε MicroRNAs για τη Διαγνωστική Πρόβλεψη Κλασσικού Λεμφώματος Hodgkin με Τεχνικές Επιβλεπόμενης Μηχανικής Μάθησης

Α. Γκαντάρας, Ε. Γεωργίου, Ε. Φαρμάκη, Α. Μαλούση

Σκοπός της ερευνητικής αυτής μελέτης ήταν η κατασκευή ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης για τη διαγνωστική πρόβλεψη του κλασικού λεμφώματος Hodgkin, βασιζόμενο στα πρότυπα έκφρασης των microRNAs στα ιστολογικά δείγματα βιοψίας λεμφαδένων. Η εφαρμογή της μηχανικής μάθησης προσφέρει νέα και τεκμηριωμένη γνώση υπό το πρίσμα της Ιατρικής Ακριβείας, καθιστώντας τα ευρήματα της μελέτης μας ένα δυνητικό διαγνωστικό εργαλείο στη φαρέτρα του σύγχρονου Παιδιάτρου. Η δυνητική χρησιμότητα της προτεινόμενης μοριακής σφραγίδας ως διαγνωστικού βιοδείκτη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασυμπτωματική υπερδιαφραγματική λεμφαδενοπάθεια αποτελεί μία συχνή κλινική οντότητα στην καθημερινή Παιδιατρική πράξη με ευρεία διαφοροδιάγνωση, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος Hodgkin, το οποίο αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια στους εφήβους 15-19 ετών.

Ανακοίνωση έναρξης εγγραφών ακ. έτους 2022-2023

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 θα ξεκινήσουν στις 2 Μαΐου 2022 και θα γίνονται δεκτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: Προκήρυξη ακ. έτους 2022